«

»

ODRŽAN 6.OTVORENI STOLNOTENISKI TURNIR ‘RIM’ 2018

slikaProteklog vikenda, u subotu 04.08.18.g. Povodom tradicionalne fešte ‘RIM’ u Pazinu, Održan je šesti po redu otvoreni stolnoteniski turnir, u organizaciji STK Pazin te Zajednice sportskih udruga Grada Pazina.

Na odličnom organiziranom turniru, koji je do sada bio i najbrojniji, sudjelovalo je 40. Natjecatelja iz svih krajeva Istre, iz Rijeke, Zagreba, Slovenije, Italije i Njemačke, te je samim time kao i u protekle 3. Godine turnir bio i međunarodnog karaktera.

Ove se godine po prvi puta turnir organizirao u dvije grupe te tri kategorije, A-grupa seniori/veterani do 49.g. I veterani 50+.g. Te B-grupa apsolutna kategorija, u kojoj su nastupili igrači bez obzira na dob.

U  seniorsko/veteranskoj  kategoriji do 49. God. Najbolje je odigrao Zoran Turk iz STK Kukuljanovo, osvojivši prvo mjesto, pritom pobjedivši u finalu kolegu iz STK Kukuljanovo Vitomira Vidovića sa 3-1. Treće mjesto pripalo je odličnoj Mateji Magličić iz STK Malinska Dubašnica te Marinu Augustinoviću iz STK Jadran Poreč.

U Kategoriji veterana 50+. Najviše je briljirao najstariji član STK Pazin, Karlo Fabris, koji je obranio prošlogodišnji naslov, odličnom igrom prošao skupinu kao prvoplasirani, u četvrtfinalu izbacio prošlogodišnjeg polufinalistu Mladena Jandričeka sa rezultatom 3-1. U polufinalu pobjedio prošlogodišnjeg pobjednika iz kategorije veterana 50-60. God. Paola Pisanija sa 3-1. U finalu potpuno nadigrao prošlogodišnjeg pobjednika iz kategorije 40-50. God. Marijana Ešegovića sa 3-0. Te potpuno zasluženo osvojio 1. Mjesto.

U apsolutnoj kategoriji gdje su nastupili igrači koji su ispali iz skupina A-grupe, najviše je pokazao Veljko Kustec iz Zagreba, pobjedivši u finalu Denisa Glavinića iz STK Pazin sa rezultatom 3-1.Treće mjesto osvojili su Kristijan Lukez iz STK Pazin te Petar Draščić iz STK Buzet.

 

REZULTATI:

 

SENIORI/VETERANI DO 49:

                     1. Zoran Turk – STK Kukuljanovo

                     2.Vitomir Vidović – STK Kukuljanovo

                    3. Mateja Magličić – STK Malinska, Marino Augustinović – STK Jadran Poreč

VETERANI  50+:

                    1.Karlo Fabris – STK Pazin

                    2.Marijan Ešegović – Zagreb

                    3.Paolo Pisani – Italija, Andrija Bertone – STK Kukuljanovo

APSOLUTNA KATEGORIJA:

                     1.Veljko Kustec– Zagreb

                     2.Denis Glavinić – STK Pazin

                     3.Kristijan Lukez– STK Pazin, Petar Draščić – STK Buzet

 

      Nakon odigranih finala te uručenja pehara i medalja od strane predsjednika STK Pazin Gorana Lukeza, nastavilo se sa druženjem uz večeru u ugostiteljskom objektu ‘Hotel Lovac’.

STK Pazin se zahvaljuje Zajednici sportskih udruga Grada Pazina, ‘Pazin Sportu’, Gradu Pazinu, gosp. Igoru Dobriću na vođenju turnira, fotografu Klaudiu Fošku, te svima ostalima za podršku koju su pružili u organizaciji, kao i učesnicima što su nastupili na turniru.