«

»

PAZINJANI SA ŠEST POSTOLJA NA “SUBOTINI 2018”

SLIKAU nedjelju 09.09.18.g. Povodom dana grada Buzeta te manifestacije “SUBOTINA 2018”, organiziran je 5. Po redu stolnoteniski turnir u organizaciji stolnoteniskog kluba Buzet.

Na odlično organiziranom turniru koji je vodio predsjednik STK Buzet, Filip Krančić, sudjelovali su igrači iz, Zagreba, Fažane, Pazina, Novigrada, Umaga, Buzeta, Njemačke, Italije, Slovenije.

Pazinski stolnotenisači kao i uvijek najbrojniji, njih čak osmero natjecatelja osvojilo je šest odličja u tri različite kategorije.

U seniorskoj kategoriji braća, Kristijan i Goran Lukezove godine osvojili su drugo i treće mjesto, kao i Ana Lukez, prvakinja Istre u kadetskoj kategoriji, koja se bez dilema odlučila suprostaviti u muškoj seniorskoj kategoriji, kao jedina ženska natjecateljica na turniru, osvojila odlično treće mjesto. Prvo mjesto pripalo je Filipu Krančiću, predsjedniku STK Buzet koji je u finalu svladao Kristijana Lukeza sa 3-1.    

U kategoriji veterana 40-50. Miro Tončić osvojio je odlično drugo, a Damir Fabijan treće mjesto, naši dečki odigrali su odlično u skupinama te prošli u polufinale gdje su odmjerili međusobne snage, te je ovaj put bolji bio Miro sa 3-1, dok prvo mjesto pripalo je slovencu Rihteru.

U  kategoriji 50-60. jedinoj kategoriji u kojoj Pazinjani nisu osvojili odličje ove godine, jer Denis Glavinić i Klaudio Foško nisu prošli skupinu, te kao najača kategorija na turniru, u kojoj su nastupili jedni od najboljih veterana na ovim prostorima balkana, igrao se stolni tenis na visokoj razini, prvo mjesto osvojio je Zagrepčanin Žarko Valentić, svladavši u finalu slovenca Gütnera sa 3-0, treća mjesta podjelili su Talijan Paolo Pisani i Mladen Jandriček iz Umaga.

I za kraj naš najbolji igrač Karlo Fabris 1.mjesto u kategoriji veterana 60+. Potvrdio dominaciju ove godine u najstarijoj kategoriji, svladavši sa 3-1 u finalu svog viječitog rivala Wernera Ramscha iz Njemačke, zanimljiva je i ta činjenica da su prije finala odigrali meč i u skupini, gdje je Werner odnio pobjedu 3-2. Ali Karlo mu je uzvratio na najbolji mogući način, u finalu!