«

»

U PAZINU ODRŽAN 3.OTVORENI TURNIR ISTARSKE ŽUPANIJE U STOLNOM TENISU

slikaProteklog vikenda u nedjelju 27.01.2019 god. U organizaciji STK Pazin, održan je 3. otvoreni turnir Istarske županije za mlađe kategorije u stolnom tenisu.

U odličnoj atmosferi Školsko-gradske sportske dvorane u Pazinu, natjecalo se u četiri dobne kategorije u muškoj  i ženskoj konkurenciji, te nastupilo je nešto više od tridesetak djece iz većine Istarskih klubova.

U kategoriji klinaca najviše uspijeha imali su Pulski igrači Zidarić Petar i Zohil Matija koji su osvojili prvo i drugo mjesto, dok treća pozicija pripala je Pulić Paolu (STK Vrsar) i Kmet Teu (STK Maestral). U kategoriji klinceza najviše je pokazala Bernaz Sara (STK Brovinje), osvojviši prvo mjesto, drugo mjesto osvojila je Greblo Tia (STK Maestral), dok treću poziciju podjelile su Duračak Hana (ŽSTK Pula) i Čumpek Karin (STK Maestral).

U kategoriji najmlađih kadeta igralo se klupsko finale između Bernaz Lea i Griparić Josipa (STK Brovinje), te je pobjeda ovaj put otišla u ruke Lea Bernaza, treću poziciju podjelili su Jurišić Domagoj (STK Maestral) i Maršić Dominik iz (STK Tar). Kod najmlađih kadetkinja najviše je pokazala još jedna mlada nada iz STK Brovinje, Bernaz Sara koja je u finalu savladala Brajković Morenu (STK Vrsar), treće mjesto podjelile su Tubaković Ivana (STK Brovinje) i Greblo Tia (STK Maestral).

Kategoriju mlađih kadeta osvojio je Pazinjan Leo Lukez koji trenutno igra za STK Vrsar, u finaliu je bio bolji od Griparić Josipa (STK Brovinje), treće mjesto podjelili su Filipović Ivan (STK Tar), i Bernaz Leo (STK Brovinje). U kategoriji mlađih kadetkinja u kojoj je po prvi puta nastupila i članica STK Pazin Nirvana Mikičić te pritom osvojila odlično treće mjesto, dok prvo i drugo mjesto pripalo je Brizić Emi (STK Vrsar) i Radović Niki (STK Jadran-Poreč).

U najstarijoj kategoriji na turniru u kategoriji kadeta prvo mjesto osvojio je Valle Michele (STK Pula), pobjedivši u finalu pobjednika iz kategorije mlađih kadeta pazinjana Lea Lukeza (STK Vrsar) dok treću poziciju podjelili su Belušić Marin (STK Maestral) i Wieese Vito (STK Jadran-Poreč). U kadetkinjama najviše je pokazala pazinjanka Ana Lukez koja trenutno igra za STK Vrsar, pobjedivši u finalu Svinjski-Ladišić Fridu (STK Maestral) dok treće mjesto podjelile su Brizić Ema (STK Vrsar) i Tea Cvejić (STK Pazin) koja je po prvi puta nastupila na ovakvom turniru te osvojila odličnu treću poziciju.

Od ostalih Pazinskih igrača po prvi puta nastupio je i Luka Kukić u kategoriji kadeta, u razigravanju po skupinama pružao je solidan otpor, ali zbog nesto iskusnijih ostalih igrača nije uspio proći skupinu za daljnje natjecanje.

STK Pazin se Zahvaljuje svim natjecateljima kao i njihovim roditeljima na podršci koju daju za svoju djecu, Pazin sportu d.o.o, fotografu Klaudiu Fošku, gospodinu Toniju Sankoviću i Igoru Dobriću, koji su svojim znanjem pomogli u vođenju turnira, te svima ostalima koji su doprinijeli u organizaciji turnira.

 

slika