«

»

U PAZINU ODRŽAN 4.OTVORENI TURNIR ISTARSKE ŽUPANIJE

slikaProteklog vikenda u nedjelju 29.04.2018. g. U organizaciji STK Pazin, po prvi je puta u novoj sportskoj dvorani u Pazinu održan je 4. otvoreni turnir Istarske županije za mlađe uzraste u stolnom tenisu.

Prije početka turnira održan je govor predsjednika STK Pazin, Gorana Lukeza koji je dao dobrodošlicu svima prisutnima te voditelja turnira gdina. Tonija Sankovića koji je započeo turnir.

U odličnoj sportskoj atmosferi natjecalo se u četiri dobne kategorije u muškoj konkurenciji, iz skoro svih klubova Istre od najavljivanih 90 sudjelovalo je tek oko 40 natjecatelja zbog HSTS-ovog turnira iz masters serije koji se istodobno održavao u Puli. Od Pazinjana nastupili su Leo Lukez koji trenutno nastupa za STK Vrsar, osvojivši odlično drugo mjesto u kategoriji mlađih kadeta i Rafael Pulić početnik stolnoteniske škole STK Pazin, kojem je ovo bio prvi nastup na turnirima ovakvog tipa ali zbog nešto iskusnijih protivnika nije prošao skupinu. U kategoriji klinaca i najmlađih kadeta najviše je pokazao odlični Bernaz Leo iz STK Brovinje iz Labina, osvojivši dva prva mjesta u dvije kategorije pobjedama nad Jurišić Domagojem iz STK Maestral Umag, kojem je pripala druga pozicija u kategoriji klinaca, te pobjedom nad svojim klupskim kolegom Griparić Josipom u kategoriji najmlađih kadeta. U kategoriji mlađih kadeta najviše se isticao Mateo Šušljik iz STK Jadran Poreč osvojivši prvo mjesto pobjedivši u finalu upravo Pazinjana Lea Lukeza, dok u kategoriji kadeta najviše je briljirao odlični Mauro Orbanić iz STK Kanfanar svladavši u finalu Murtić Dina iz STK Brovinje. Od ostalih postolja u kategorijama klinaca treće pozicije osvojili su dvojac iz STK Pula Zohil Matija i Zidarić Petar, u kategoriji najmlađih kadeta treće mjesto podjelili su klupske kolege iz STK Novigrad Marc Vučić i Lucas Fabac, u kategoriji mlađih kadeta treću poziciju podjelili su Dedić Mateo iz STK Tar i Holik Raul iz STK Novigrad, dok u kategoriji kadeta treća mjesta pripala su dvojcu iz STK Jadran Poreč, Šušljik Mateu i Barni Davidu.     

Turnir je ujedno bio i medijski praćen od strane snimateljske ekipe “Streaming TV” iz Pazina te se natjecanje moglo pratiti online putem linka na you tube kanalu.

Zahvaljujemo se svim natjecateljima kao i njihovim roditeljima na podršci koju daju za svoju djecu, zajednici sportskih udruga Grada Pazina, tvrtki “Bat print” te posebno gospodinu Toniju Sankoviću iz STK Maestral Umag, koji je svojim znanjem pomogao u vođenju i organizaciji samog turnira.

slika IMG-db565a933fc4d8469c0b21f8495216c4-V IMG-ffb2cf2a3c516d2e5f19e634bfe4b122-V 20180429_151955